Masterclass: Sinem Sakaoğlu

25 Ekim Cuma, 17.15 Institut français

Almanya’nın Hamburg kentinde yaşayan  Sinem Sakaoğlu, izleyici ile duygusal bağ kuran, görsel olarak etkileyici ve teknik olarak şaşırtıcı hikayeler anlatmaya tutkun, meraklı ve yaratıcı bir yönetmen. Uzun ve kısa metraj filmlerden reklamlara, müzik videolarına kadar her formatta üretim yapıyor ve stop motion, CGI, canlı aksiyon ve karma teknikler gibi çeşitli tekniklerde çalışıyor.

İlk stop motion kısa filmi Eva (2005) ile başlayan animasyon yolculuğu Almanya’nın ilk stop motion uzun metrajlı filmi Sandman and The Lost Sand of Dreams’i yönetmeye kadar uzanmış. Bo, The Three Robbers ve Hadia gibi birçok ödüllü filme katkıda bulunan Sinem Sakaoğlu, en iyi film, en iyi yönetmen ve en iyi animasyon kategorilerinde birçok uluslararası ödül kazandı. Eurimages ve  festivallerden destek almış olan, halen geliştirme, prodüksiyon tasarımı ve senaryosuyla uğraştığı Kara adlı bir sonraki animasyon uzun metraj film projesi üzerinde çalışıyor.

2011 yılından bu yana, stop motion ve görsel efekt ağırlıklı konseptlere sahip üst düzey reklam filmleri yöneten Sinem Sakaoğlu’nun eserleri, olağanüstü prodüksiyon tasarımı, teknik karmaşıklığı ve eğlenceli yönleriyle dikkat çekiyor. Hem gerçek çekim hem de dijital VFX konusunda yetkin olan Sinem Sakaoğlu, animasyonu canlı aksiyonla birleştirerek hareket kontrolü ve ölçeklendirme gibi teknikleri ustalıkla kullanıyor.